gallery/colour_services

Kleur professioneel het beroep 

gallery/foto_32
gallery/foto_21
gallery/foto_22
gallery/foto_20
gallery/foto_21
gallery/foto_22

Fysiotherapeut als expert van het bewegen

.
Fysiotherapeuten zijn met oefentherapeuten de deskundigen als het gaat over het menselijk bewegingsapparaat. Ze behandelen patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.
De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij/zij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven het hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. De therapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten.

 

 

Hoe kies je een fysiotherapeut?

 

Hoe goed iemand ook is volgens anderen, in het behandelproces is een klik een belangrijke vereiste om te komen tot resultaat. 
"Niet alle patiënten beschikken over digitale vaardigheden en hebben de capaciteit om informatie te begrijpen. Daarnaast spelen emoties een rol. Onzekerheid over de situatie en angst en ongerustheid zorgen ervoor dat het cognitieve systeem van de patiënt tijdelijk niet optimaal functioneert. Het is daarom belangrijk om het beloop van de gezondheid van de patiënt in fasen in te delen. De patiënt gaat namelijk op verschillende momenten in zijn ziekte en gezondheid anders om met de aangeboden informatie. Hij heeft ook per fase behoefte aan een andere houding en rol van zijn zorg- en dienstverleners." (
Komt een patiënt bij zijn coach… Een nieuwe blik op patiëntenbeleid Drs. R.A.E. Gerads MPIM  2010)